NYHETSARKIVET
5 mar 2021 12:27
Åklagaren ger inte upp om Ewran Mersin och Mattias Bengtsson
Två av de inblandade i Allrahärvan, Oak Capitals Ewran Mersin och Mattias Bengtsson, har undvikit den svenska rättvisan genom att hålla sig utomlands.

Ewran Mersin ska enligt uppgifter till åklagaren ha blivit turkisk medborgare och Mattias Bengtsson har funnits i Dubai.

De har varit häktade i sin frånvaro sedan 2018, men när den friande domen i tingsrätten i Allramålet kom i januari 2020, begärde åklagare Thomas Hertz att häktningen skulle hävas.

Detta eftersom tingsrätten inte ansåg att det begåtts några brott enligt åtalet och samtliga inblandade släpptes. Då fanns det inte längre någon anledning att ha dem häktade i sin frånvaro. Inget brott hade ju begåtts enligt tingsrätten.

Men Mattias Bengtsson och Ewran Mersin är inte glömda av den svenska rättvisan.

Tingsrätten har frågat om det fortfarande pågår någon förundersökning mot dem och Ekobrottsmyndigheten har nu svarat jakande på den frågan.

Men nu börjar det bli ont om tid. Brotten som de misstänks för, bland annat grov trolöshet mot huvudman och bestickning, begicks under 2012 och 2022 ska de preskriberas.

Om åklagaren får stöd för sitt åtal i hovrätten och en dom kommer till sommaren 2021, kan man på nytt försöka få fast de två.

Det förutsätter nog att de kommer hem till Sverige för att förhöras, vilket de antagligen helst vill slippa.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561