NYHETSARKIVET
5 mar 2021 12:40
SPP Pension och Försäkring blev Sveriges mest jämställda företag
SHE Index är ett initiativ instiftat i Norge som syftar till att uppmuntra företag att fokusera på mångfald och inkludering.

Förra året lanserades SHE Index i Sverige och idag fick bolaget SPP Pension och försäkring motta priset på SHE Conference 2021 i Norge, där statsminister Erna Solberg var prisutdelare.

- Detta är en viktig utmärkelse för oss och ett bevis för att vårt målmedvetna jämställdhetsarbete bär frukt. Vi är självklart glada, men nöjer oss inte här. Istället fortsätter vi arbeta för ökad mångfald och inkludering i en vidare kontext, säger Staffan Hansén, vd SPP, till Pensionsnyheterna.

Priset sponsras av EY, som nu uppmanar svenska företag att anmäla sig för att vara med i indexet inför 2021.

"Först och främst vill jag gratulera SPP Pension och Försäkring till förstaplatsen. De har, precis som övriga deltagande företag, visat att de vill vara med och driva transformationen. Ambitionen med SHE Index är att företag ska kunna mäta sin resa mot ökad insikt, jämställdhet, mångfald och i slutändan lönsamhet. Indexet ska ses som en utgångspunkt för att mäta och driva inkluderingsarbete. Det är alltså ett verktyg som ger en indikation på nuläget, och det allra viktigaste är förflyttningen från lägre till högre resultat över tid, säger Camilla Rundberg", expert inom Diversity & Inclusion inom People Advisory Services på EY i Sverige.

Den 8:e mars öppnar registreringen till SHE Index 2021. Indexet kommer vara öppet för alla företag som är momsregistrerade i Sverige, och alla företag som har över 50 anställda inkluderas i den årliga SHE Index-rankingen och rapporten.

Deltagande och tillgång till verktyget är kostnadsfritt.

Det handlar om 36 frågor som ska besvaras inom sex olika kategorier. Baserat på informationen beräknas ett individuellt index för varje företag som sammanfattar den nivå som företaget nått i sitt inkluderingsarbete.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561