NYHETSARKIVET
9 apr 2021 12:58
Pensionsminister vill att Google tar bort annonser från pensionsskojare
Den brittiske pensionsministern Guy Opperman har träffat representanter för Google och andra techföretag för att förmå dem att plocka bort annonser från finansskojare som försöker förmå britter att anlita oseriösa pensionsrådgivare.

Det handlar då ofta om att sparare förmås att byta intjänande i äldre förmånsbestämda pensionsplaner mot premiebestämda planer, något som gjort att många fattat ödesdigra beslut.

Opperman säger till FT Adviser att bedragarna ”riktar sig till vem som helst” och trots att man lyckats få stopp på telefonbluffare så har man inte kommit tillrätta med bluffannonser som publiceras av techjättar som Google.

”Bluffare som stjäl människors surt intjänade pengar är de lägsta av de låga och regeringen arbetar hårt tillsammans med våra partners för att bekämpa det här och öka medvetenheten om problemet bland spararna”, sa Opperman enligt FT Advisor. Han rekommenderar sparare att vända sig till licensierade rådgivare, inte pensionsbluffare som annonserar i sociala medier, om de vill ha råd om sina pensioner.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561