NYHETSARKIVET
20 maj 2021 14:53
Futur Pension: Vad gör vi om förslaget inte går igenom?
Claes Carlson, vd på Futur Pension, menar att bolaget kan hamna i ett dilemma om regeringens förslag inte antas av riksdagen, och att det alltså inte blir retroaktiv flytträtt.

- Då kan det ju bli så att vi kanske måste gå ut och säga att vi inte längre ska ha fri flytträtt på allt kapital, något som vi haft sedan 2001, säger han och fortsätter:

- När vi satte i gång tyckte vi att det vara rimligt att människor fick prova på Danica, som vi hette då, och flytta, om de inte gillade vad vi gjorde. På den tiden var vi inte ett särskilt namnkunnigt bolag i Sverige, säger han.

På Futur har man noterat en ökad aktivitet på flyttmarknaden på senare tid och enligt Claes Carlson är det främst Länsförsäkringar som är aktiva och vinner kunder genom att erbjuda en kundbonus på som mest tre procent av kapitalet.

- Om jag minns rätt har de tappat tre miljarder kr i utflyttar och fått in fem miljarder i inflytt genom sitt erbjudande. Vi har förlorat cirka 200-300 miljoner netto, men det ska vi förstås ändra på, säger Claes Carlson till Pensionsnyheterna.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561