NYHETSARKIVET
20 maj 2021 14:56
Nordnet: Bra att finansmarknadsministern tar tag i frågan
Nordnets Frida Bratt, känd flyttaktivist, är förstås positiv till regeringens promemoria och skriver att det var ett "mycket trevligt besked som kom igår".

I en kommentar till Pensionsnyheterna skriver Frida Bratt så här:

"Det är mycket bra av finansmarknadsminister Åsa Lindhagen att direkt ta tag i den fråga som utgör nästa viktiga steg mot en schysst pensionsmarknad för spararna. Många sparare sitter fast i gamla försäkringar med dåliga villkor, och som hindras från att flytta till exempelvis lägre avgifter. Detta trots att individen numera har ett stort ansvar för pensionsutfallet, vilket gjort att avkastning och avgifter spelar en mycket stor roll."

Hon uppskattar också att regeringen nu verkar ha förstått att det här är en viktig reform för spararna och berömmer finansmarknadsminister Åsa Lindhagen (MP):

"Självklart måste spararen själv då få ta beslut som möjliggör bästa möjliga utfall, och det oavsett när försäkringen tecknats. Regeringen har tidigare periodvis inte visat särskilt stor förståelse för detta, men Åsa Lindhagens agerande tycker jag visar att man nu sätter spararna och deras villkor i främsta rummet".

Hon förutspår dock att det kommer att komma en hel del remisskritik när branschen får tycka till om förslaget:

"Förslaget kommer att stöta på patrull i remissrundan från aktörer som har mycket att förlora på att låsa upp försäkringar som tecknats före 2007. Men Åsa Lindhagen har Finansinspektionens utredning i frågan i ryggen", skriver Frida Bratt till Pensionsnyheterna.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561