NYHETSARKIVET
21 maj 2021 11:40
Sverigedemokraterna vill lägga ned Pensionsgruppen och höja avgifterna
Sverigedemokraterna, som tillsammans med Vänsterpartiet har gemensamt att de inte är representerade i Pensionsgruppen, tycker nu att den bör läggas ned.

Partiets ekonomisk politiske talesperson Oscar Sjöstedt säger till Dagens industri idag att Pensionsgruppen "inte lyckas skapa ett hållbart pensionssystem och att pensionerna inte höjs till en tillräckligt hög nivå".

Han uppger vidare att "Gruppen är fullkomligt dysfunktionell och lyckas inte lösa några problem. Det enda den lyckats med är att försämra saker, att tvinga folk att jobba längre snarare än att höja och stärka pensionerna", säger han till DI.

Sverigedemokraterna har tidigare sagt sig vilja vara med i Pensionsgruppen men vill nu hellre lägga ned den. De vill i likhet med flera andra höja pensionsavgifterna till någon annan nivå än dagens 17,21 procent av pensionsunderlaget. Det ser också ut som att de vill göra höjningen retroaktiv.

I morgon lördag kommer Sverigedemokraternas partiledare Jimmy Åkesson att vara gäst i Ekots lördagsintervju och då är det inte omöjligt att den här frågan kommer att komma upp. Det blir allt tydligare att pensionsnivåerna kommer att bli en stor valfråga och att många vill gå till val på att höja pensionerna.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561