NYHETSARKIVET
21 maj 2021 11:41
Cirkus igen kring Allras proffsvittne Ibrahim Mardam-Bey
I Allrarättegången i tingsrätten kunde sakkunnigvittnet från det amerikanska vittneskonsultbolaget Ankura aldrig höras om sina erfarenheter av upphandlingar av värdepapper på marknaden. Detta eftersom han inte ville röja källorna till de transaktioner som skulle styrka att Svensk Fondservice/Allra gjorde warrantaffärerna i enlighet med marknadspraxis.

Då hotade åklagare Thomas Hertz med häktning om han inte tänkte svara på "relevanta frågor" inför domstolen.

I det läget lämnade Mardam-Bey Sverige och reste hem till USA och kunde inte höras.

I hovrätten var det tänkt att han skulle vittnat i onsdags men han fanns inte på plats.

"Det har inte gått att få tag på honom, därför har hans förhör skjutits framåt till på måndag. Såvitt jag kan förstå har amerikanska myndigheter inte kunnat få tag på honom", skriver åklagare Thomas Hertz till Pensionsnyheterna.

Enligt Allrasidan har Mardam-Bey insjuknat och har smärtor i bröstet. I måndags skrev advokat Marcus Johansson till hovrätten att man på grund av sjukdomen inte kunnat förbereda honom, vilket man hade tänkt göra i Stockholm.

Han ska dock ha varit tillräckligt frisk för att vara med om torrsim i form av ett digitalt möte för att kontrollera ljud- och bildkvaliteten i överföringen, enligt ett mejl som skickats till hovrätten.

"Alternativa datum längre fram behöver således enligt vår mening hittas", står det i mejlet från advokat Johansson.

Återstår att se om Mardam-Bey kommer att få berätta om hur man gör affärer i warranter och vad konsulthjälp för strukturering kan vara värd. En miljon kr max, har Pensionsmyndighetens sakkunnigvittne Henrik Käll uppgett. Då är det 169 miljoner kr kvar till de 170 miljoner som Oak Capital fick betalt för att vara mellanhand i affären.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561