NYHETSARKIVET
1 jun 2021 14:01
Söderberg & Partners tidigare delägare tänker om och köper in sig igen
Under 2019 sålde riskkapitalisterna i TA Associates hela sitt innehav i Söderberg & Partners för en okänd summa. De hade köpt in sig 2014 och satt då med 38 procent av aktierna och sju procent av rösterna.

Redan under 2018 gick det rykten om att TA Associates var på väg att sälja sin minoritetspost, men först 2019 stod det klart att riskkapitalisterna i amerikanska KKR tog över TA Associates innehav i Söderberg & Partners.

Nu har TA Associates tänkt om när det gäller Söderberg & Partners och slantar upp 2,5 miljarder kr i en större nyemission där man tecknar sig för hela emissionen.

Pengarna ska användas för Söderberg & Partners fortsatta expansion i Europa. KKR kommer att vara kvar som ägare med sin minoritetspost.

Syftet med nyemissionen är att understödja Söderberg & Partners fortsatta expansion i Norden och Nederländerna, samt potentiella etableringar på helt nya marknader.

"Vi har de senaste åren tagit viktiga kliv i vår expansion utanför Sverige. För fem år sedan var Söderberg & Partners "bara" ett branschledande företag i Sverige, men vår teknologidrivna rådgivningsplattform som kombinerar det bästa av ”människa och maskin” har visat sig vara väldigt framgångsrik och värdeskapande även utanför Sverige. Idag finns Söderberg & Partners även i Norge, Danmark, Finland, och Nederländerna, och vi växer kraftigt på alla dessa marknader. Målet är nu att accelerera vår expansion ytterligare inom dessa marknader och på sikt även ta oss in på helt nya marknader", säger Gustaf Rentzhog, vd för Söderberg & Partners, i ett pressmeddelande från Söderberg & Partners idag.

Och så här förklarar TA Associates vd Chris Parkin varför man nu vill tillbaka in i bolaget som man dumpade 2019.

"Vi är väldigt glada att återigen bli delägare i Söderberg & Partners. Ända sedan vår första investering i bolaget 2014 har vi imponerats av Gustafs och medarbetarnas förmåga att bygga och utveckla framgångsrika verksamheter på flera marknader samtidigt som de lyckas behålla en stark entreprenörskultur i bolaget. Vi ser betydande möjligheter till att utveckla och expandera verksamheten ytterligare, och vi ser fram emot att stötta Söderberg & Partners på denna resa", säger Chris Parkin, Managing Director på TA.

Frågan är bara varför man inte ville vara med 2019 och varför man vill vara med nu. Har man blivit "imponerad" av Gustaf Rentzhog och hans medarbetare igen?

Affären är villkorad av Finansinspektionens godkännande.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561