NYHETSARKIVET
7 jun 2021 12:27
KPA har lägre takavgift än AMF för ickeväljarna i kommuner och regioner
I förra veckan kunde vi berätta att AMF nu infört nya villkor för anställda inom kommuner och landsting. Bland annat handlade det om en takvgift så att ingen, oavsett pensionskapital ska behöva betala mer än 600 kr om året för att få sin försäkring förvaltad av AMF. Dessutom har alla kunderna konverterats till de senaste villkoren.

Ickevalsalternativet KPA har också en takavgift men den är hälften så hög som den som AMF tar ut, meddelar KPA, på fråga från Pensionsnyheterna.

"Vi tycker att det är mycket positivt att AMF inför bättre villkor för sina kunder som är anställda i kommuner och regioner med en takavgift på 600 kronor. En viktig parameter för en bra pension är naturligtvis avgiften. Som förval har KPA en takavgift för våra kunder på 300 kronor. Som förvalsbolag har vi ett extra stort ansvar för att kunderna ska få en så bra pension som möjligt till en låg avgift. Kommun- och regionanställda hos KPA har också takavgift, flexibla uttagsregler och flytträtt", meddelar KPA via sin vd Camilla Larsson, som tidigare jobbade på AMF och då en stor del med villkorsmigreringar.

Fotnot: KPA är inte valbara inom PA 16.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561