NYHETSARKIVET
11 jun 2021 12:41
Glenn Nilsson slutar som vice vd på Max Matthiessen
Glenn Nilsson har jobbat 20 år på Max Matthiessen, de senaste åren som vice vd. Vid 61 års ålder har han dock bestämt sig för att trappa ned och göra andra saker.

Han kommer dock att fungera som strategisk rådgivare åt Max Matthiessens ägarbolag Nordic, men då i ett något lugnare tempo.

- Det kan handla några dagar i veckan från och med i höst. Men jag har tänkt att jag nu har möjlighet att göra något annat, även om jag fortfarande gillar jobbet på Max och medarbetarna där, säger han till Pensionsnyheterna.

Han tog nyligen examen som fartygsbefäl och har ett stort intresse för båtar och har dessutom fritidsbostad på en ö – utan fast förbindelse med fastlandet i Karlshamns skärgård.

- Nu har jag åtminstone behörighet för att köra taxibåt, säger han och tillägger att det inte är något bestämt med den saken än.

Han säger att han vill hålla hjärnan i gång även i fortsättningen och även passa på möjligheten att umgås mer med sina föräldrar som han inte träffat så flitigt under de år han veckopendlat mellan Stockholm och Kristianstad där han har sin familj.

Men att lämna försäkringsvärlden verkar han inte ha några planer på. För honom är det viktigt att i någon mån försöka förbättra världen och han tänker löst kring hur han ska kunna få fler människor att faktiskt förstå värdet av att försäkra sig för saker som kan hända i livet.

- Jag tycker det är alldeles för stort fokus på blancolån till dåliga villkor snarare än sparande och bra riskförsäkringar för framför allt låg- och medelinkomsttagare. Den regeltsunami vi haft har gjort att dessa nödvändiga försäkringar inte erbjuds kunderna för att de blivit för dyra att distribuera. Jag vill verka för att det blir en ändring där, även om jag inte vet i vilken form, säger han.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561