NYHETSARKIVET
15 jun 2021 12:48
Nytt event - den europeiska pensionsveckan
Nio europeiska pensionsorganisationer lanserar nu "den europeiska pensionsveckan". En hel vecka i november ska ägnas åt olika aktiviteter för att göra européerna medvetna om att de behöver spara till pensionen.

Enligt en av arrangörerna, Pensions Europe, ska veckan fyllas med aktiviteter och debatter som ska handla om framtiden för pensionerna i Europa.

Det övergripande målet för pensionsveckan är att skapa medvetenhet i de olika EU-länderna om att alla behöver arbeta för att uppnå en situation där pensionerna är både hållbara och tillräckliga.

Det är, i många EU-länder, något av en tulipanaros. Eller som det brukar uttryckas i diskussionerna i ämnet:
”If pensions are adequate, they may not be sustainable – if sustainable they may not be adequate.”

På ren svenska. Om pensionerna är tillräckligt höga för vad pensionärerna anses behöva är de ofta inte finansiellt hållbara. (Tänk Frankrike.)

Pensionsveckan ska enligt Pensions Europe vara ett återkommande event och november känns som en väl vald månad för ämnet, tycker Pensionsnyheterna.

Novemberveckan i år med start den 29:e ska dock främst fokusera på osäkerheterna till följd av coronapandemin. Eventet kommer att hållas digitalt.

De övriga organisationerna som står bakom den europeiska pensionsveckan är AGE Platform Europe, Better Finance, den europeiska konsumentorganisationen BEUC, European Association of Paritarian Institutions (AEIP), Europeiska bankfederationen (EBF), EFAMA, Federation of European Securities Exchanges (FESE) och Insurance Europe.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561