NYHETSARKIVET
15 jun 2021 12:54
Svensk Försäkring ansöker om medlemskap i PensionsEurope
Svensk Försäkring har ansökt om medlemskap i den europeiska branschorganisationen PensionsEurope. Organisationens huvudsyfte är att främja och utveckla den europeiska tjänstepensionsmarknaden och har ett starkt fäste i länder där man tryggar tjänstepensioner i pensionsfonder, tänk stiftelser på svenska, snarare än försäkring.

Svensk Försäkring har numera både försäkringsföretag och tjänstepensionsföretag i sin medlemskrets. För båda dessa företagstyper pågår en stark utveckling av de EU-regler som i hög grad bestämmer verksamhetsförutsättningarna.

Svensk Försäkring är sedan länge medlem i den europeiska branschorganisationen Insurance Europe, som på EU-nivå företräder försäkrings- och återförsäkringsföretag. Men i och med den nya svenska tjänstepensionsregleringen behöver Svensk Försäkring vara medlem även i PensionsEurope för att kunna vara en effektiv branschorganisation även för tjänstepensionsföretag.

Det skriver Svensk Försäkring i ett pressmeddelande i dag.

”Jag ser fram emot att Svensk Försäkring ska vara en konstruktiv och stark medlem i PensionsEurope, på samma sätt som vi är i Insurance Europe”, säger Svensk Försäkrings vd Christina Lindenius i en kommentar.

Svensk Försäkrings medlemsansökan avser ett så kallat A-medlemskap, vilket inkluderar en styrelseplats. Ansökan innebär att medlemskapet påbörjas den 1 januari 2022.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561