NYHETSARKIVET
16 jun 2021 12:54
Tidigare vd för Robur blir vice vd i Swedbank
Swedbank har utsett Tomas Hedberg, som för närvarande är chef för Special Task Force-enheten, till vice vd och vice koncernchef.

Han tillträder i sin nya roll den 1 juli och går därmed från att vara adjungerad till ordinarie medlem i koncernledningen.

Tomas Hedberg blev vd för Robur under 2013 och det var i den rollen han blev känd när han i en intervju med SvD under 2014 sa att det var i stort sett omöjligt för Swedbanks aktivt förvaltade fonder att slå index.

Det var för övrigt något som triggade Aktiespararna att anmäla Robur till Allmänna reklamationsnämnden för att man sålde fonder som aktiva fast de i praktiken fungerade som indexfonder och sålunda tog för mycket betalt.

Men nu ska han alltså bli vice vd i Swedbank och ordinarie i koncernledningen. Hans ansvarsområde ska nu omfatta "det viktiga partnerskapet med Sparbankerna och att biträda vd i realiseringen av den strategiska inriktningen".

"Jag är glad att Tomas Hedberg har tackat ja till rollen som vice vd och vice koncernchef. Med Tomas får vi ytterligare en ledare som personifierar Swedbanks värderingar i koncernledningen som dessutom har betydande erfarenhet inom finanssektorn", säger Jens Henriksson, Swedbanks vd och koncernchef, i en kommentar.

Själv säger Tomas Hedberg att han är "stolt och ödmjuk inför utmaningen att leda vd-staben och vara vice vd och vice koncernchef i banken", enligt kommunikation från Swedbank idag.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561