NYHETSARKIVET
23 jun 2021 13:41
AstraZenecas Ulf Holmgren går till Telia
Ulf Holmgren, som haft titeln regional Benefit Manager på Astra Zeneca, gjorde sin sista arbetsdag på läkemedelsjätten igår. Han har varit trogen Astra i 14 år men från och med måndag kommer han att börja ett nytt jobb på Telia.

- Jag är 54 år gammal nu och såg det som lite av sista chansen att byta jobb innan jag blir för gammal, säger han till Pensionsnyheterna.

Han kommer att jobba under Fredrik Pettersson, Head of Group Compensation & Benefits på Telia. Vilken titel han själv ska få har han i dagsläget ingen riktig koll på.

- Jag kommer att fortsätta att jobba med samma sorts frågor som jag gjort på Astra Zeneca, alltså comp&benfrågor, säger han till Pensionsnyheterna.

Under sin tid på AstraZeneca blev han känd för att han och kollegan Andreas Ros försökte utröna var gränsen går för vad som är sedvanlig rådgivning om tjänstepension och var gränsen går för vad som är en förmånsskattepliktig förmån för den anställde.

Frågan ställdes först till Skatterättsnämnden och avgjordes till slut av Högsta Förvaltningsdomstolen som konstaterade att vägledning om utfästelser om förmåner som följer av anställningsavtalet inte är förmånsskattepliktiga. Den domen avkunnades under 2018.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561