NYHETSARKIVET
23 jun 2021 13:42
En miljon Collectumkuvert gick i papperskorgen visar undersökning
Under april och maj skicakde Collectum ut två miljoner röda kuvert till tjänstemän med ITP.

Nästan nio av tio tycker det är lätt att förstå innehållet i årsbeskedet, men det är lite si och så med inttresset för att läsa.

Det framgår av en undersökning som Collectum låtit undersökningsföretaget Ipsos göra.

Tittar man närmare på siffrorna visar det sig nämligen att färre än hälften läst vad det står i brevet. Det betyder att minst en miljon av de 2 miljoner kuvert som Collectum skickade ut i april och maj gick direkt i papperskorgen.

En majoritet, 72 procent av de tillfrågade tjänstemännen, har vittjat brevlådan och sett kuvertet. Sedan har intresset fallit. 60 procent har öppnat kuvertet men färre än hälften, 48 procent, säger sig ha läst innehållet.

Av de 48 procent som uppger att de läst årsbeskedet är det stora flertalet positiva. Nästan alla, 88 procent, tycker att innehållet är mycket eller ganska lätt att förstå.

Det röda kuvertet från Collectum innehåller bland annat en prognos över den framtida tjänstepensionen och besked om hittills intjänad tjänstepension.

I genomsnitt får de privatanställda tjänstemännen 7 300 kronor per månad i tjänstepension att lägga till den allmänna pensionen.

Nu ger informationen om tjänstepensionen från Collectum inte någon tydlig bild av det som de flesta är mest nyfikna på; Hur hög blir min pension?

Då krävs ju att man får information om hela pensionspyramiden, alltså allmän pension, tjänstepension och privat pension. Den informationen hittar man istället på minpension.se. där den finns samlad.

Ipsos undersökning gjordes under maj och juni 2021 och totalt 1 000 privatanställda tjänstemän som har tjänstepensionen ITP telefonintervjuades.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561