NYHETSARKIVET
5 okt 2021 14:10
Därför lämnar Pensionsmyndigheten styrelsen i Fullmaktskollen
Att Pensionsmyndigheten nu släpper kundtjänsthanteringen för Fullmaktskollen till SPV är ett led i att man tycker att man är klar med sitt uppdrag. Det gäller inte bara kundtjänsten utan även styrningen.

Pensionsmyndighetens uttåg från Fullmaktskollen skedde egentligen redan förra året då myndigheten inte längre såg att engagemanget i ledningen av bolaget låg inom myndighetens kärnverksamhet. Myndigheten hoppade därför av styrelsen och innehar inte längre ordförandeposten.

- Förmedlarna och Svensk Försäkring ville att Pensionsmyndigheten som neutral part skulle inneha ordförandeposten. Men från årsskiftet har vi inte haft med styrelsearbetet att göra, det är något som de övriga intressenterna får hantera. Men Pensionsmyndigheten är fortfarande användare av systemet, säger Daniel Barr, Generaldirektör på Pensionsmyndigheten till Pensionsnyheterna.

Pensionsmyndigheten har varit med och finansierat utvecklingen systemet och man har enligt avtal rätt till koden för systemet om staten någon gång i framtiden skulle vilja skapa något annat fullmaktssystem någon annanstans.

Artikeln är rättad efter publiceringen 20211005./Red
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561