NYHETSARKIVET
21 apr 2022 13:14
Hållbarhetsveteranen Sasja Beslik byter jobb - igen
Hösten 2019 lämnade hållbarhetsprofilen Sasja Beslik Nordea efter 20 år för att gå till den schweiziska privatbanken J. Safra Sarasin.

Bara två år senare lämnade han privatbanken för att bli hållbarhetschef för PFA Pension – Danmarks största kommersiella pensionsförvaltare.

Nu är det dags igen. Den här gången ska han gå till japanska förvaltaren SDG Impact Japan, skriver den nordiska nyhetstjänsten AMWatch idag.

På det japanska bolaget ska han förvalta en ny fond kallad NextGen ESG Fund Japan, vilket dess Co-CEO Bradley Busetto skrev på Linkedin nyligen, enligt AMWatch. Beslik står dessutom redan på SDG Impact Japans hemsida som Chief Sustainability Officer.

Hållbarhetsprofilen har själv inte bekräftat sortin, men PFA:s presschef Oliver William Gunner har gjort det istället.

I en kommentar till AMWatch sa han så här:

"Vi kan bekräfta att Sasja Beslik kommer lämna PFA i slutet av maj. PFA är ambitiöst när det gäller ESG och har ett starkt team som kan fortsätta utvecklingen av hållbara pensionslösningar för den danska marknaden. Vi vill tacka Sasja Beslik för hans bidrag till att påskynda det här arbetet och önskar honom lycka till i hans nya äventyr."

Fonden som SDG Impact Japan lanserar fokuserar på små och medelstora bolag och är enligt Bradley Busetto den första mörkgröna Artikel 9-fonden i Asien.

Förvaltaren har sitt säte i Tokyo och uppger sig vara en av Japans första investerings- och rådgivningsfirmor som specialiserar sig inom disciplinen hållbar finans.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561